WikiTop

A magyar nyelvű Wikipédia látogatottsági toplistája

A 2019.10.07. és 2020.01.06. közötti napok toplistáit valamilyen manipuláció torzította el. Az erre az időszakra vonatkozó adatokat hagyjátok figyelmen kívül.

Az itt található „gyorselemzést” cégünk munkatársainak személyes érdeklődése hívta életre. Meggyőződésünk, hogy a magyar Wikipédia látogatottsági statisztikái sokat elmondanak a társadalom pillanatnyi érdeklődési irányairól, a magyar nyelvű internetezőket aktuálisan foglalkoztató témák plasztikus „lenyomatát” képezve. Erről Ön is meggyőződhet, ha oldalunkon végiglapozza az elmúlt napok, hetek, hónapok vagy akár évek toplistáit. Mivel úgy gondoljuk, hogy mindez közérdeklődésre is számot tarthat, munkánk eredményét ezúton közkinccsé tesszük.

A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett online világenciklopédia, amelyet a nonprofit Wikimedia Alapítvány üzemeltet, szerkesztését pedig önkéntes közösség végzi. A Wikipédia magában foglalja különböző nyelvi változatait is, köztük a magyar Wikipédiát, amely jelenleg 495.592 szócikket tartalmaz.

Ahogy maga a Wikipédia, úgy annak látogatottsági statisztikái is online és ingyenesen hozzáférhetők, amit szintén az önkéntes közösség tesz lehetővé (lásd például itt és itt). Erre az adatbázisra építve fejlesztettük ki szolgáltatásunkat, amellyel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az érdeklődők könnyen elérhető és naprakész információhoz jussanak a magyar nyelvű Wikipédia leglátogatottabb szócikkeiről.

Amennyiben további, részletesebb elemzések is érdekelnék Önt, forduljon hozzánk bizalommal a wikitopadmin [kukac] ariosz [pont] hu címen.


Frissítés: 2018.10.15-től kezdve a napi toplisták összeállításakor kiszűrjük azokat a szócikkeket, amelyek napi látogatottságát vélhetően robotok és nem valódi felhasználók generálták.